Українці можуть протестувати роботу реєстру зброї

Повноцінний запуск реєстру відбудеться 23 червня
Головне
Українці можуть протестувати роботу реєстру зброї
Пістолет (фото: УНІАН)
17 Червня 2023, 13:42
читать на русском

В Україні 23 червня має відбутися запуск Єдиного реєстру зброї, але громадяни уже зараз можуть протестувати його онлайн.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“23 червня – запуск Єдиного реєстру зброї, але ми запрошуємо вас уже зараз протестувати його! Для цього необхідно перейти сюди. Так ви зможете ознайомитися з функціоналом реєстру ще до його офіційного запуску”, - йдеться у повідомленні.

У МВС поінформували, що від того дня, коли відбудеться запуск цього реєстру, отримати цифрову послугу у сфері обігу зброї (дозвіл на зброю — ред.) можна буде без відвідування органу Нацполіції.

Люди зможуть подати документи через “Єдине вікно громадянина” або безпосередньо у магазині з продажу зброї.

“Щоб подати документи через “Єдине вікно громадянина”, необхідно: зайти на портал “Єдине вікно громадянина”, авторизуватися; оформити заявку; прикріпити пакет необхідних документів; додати сканкопії; завірити копії електронним підписом; надіслати заявку”, - заявили у МВС.

Для того, щоб подати документи на зброю у магазині, громадянам, необхідними є особисте звернення до магазину, надання пакета необхідних документів, опрацювання заяви, продавець магазину надішле заяву до поліції.

Про те. як купити та зареєструвати зброю в Україні, читайте за посиланням тут.

Читайте також

1