В українців не вилучатимуть зброю, роздану на початку війни з росією - Клименко

Реєстр зброї запрацює 23 червня
В українців не вилучатимуть зброю, роздану на початку війни з росією - Клименко
Зброя, фото СБУ
25 Березня 2023, 10:10
читать на русском

Міністерство внутрішніх справ планує запустити єдиний державний реєстр зброї через три місяці – 23 червня.

Про це заявив в ефірі національного телемарафону міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, коментуючи питання легалізації та обігу вогнепальної зброї в Україні.

"Перші кроки, які ми зараз робимо – це розробка єдиного державного реєстру зброї, щоб була можливість обмінюватися даними в електронному вигляді з суб’єктами господарювання і з іншими правоохоронними структурами", - зазначив голова  МВС.

Клименко зазначив, що в даному питанні "стоїть безпековий фактор, який ми маємо широкою громадськістю з експертами, з народними депутатами обговорити".

Він додав, що вся зброя, яка легально була видана громадянам на початку повномасштабного вторгнення, в тому числі підрозділами Національної поліції, перебуває на обліку в єдиній базі.

"І ми не бачимо зараз проблем щодо контролю за її використанням", - зазначив міністр.

Він додав, що відповідальність за обіг зброї після прийняття відповідного закону в другому читанні буде покладена першочергово на МВС і Національну поліцію.

Нагадаємо, що колишній міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що для захисту власних домівок у цивільних українців має бути зброя.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков підтримав ідею легалізації зброї для самозахисту цивільних осіб, щоб убезпечити громадян.

Читайте також

1