Очільник МВС виступив за легалізацію носіння зброї

Зараз у Верховній Раді готується до 2-го читання Закон про обіг цивільної зброї
Очільник МВС виступив за легалізацію носіння зброї
Пістолет, зброя (фото: Pexels)
3 Червня 2022, 13:17
читать на русском

Для захисту власних домівок у цивільних українців має бути зброя.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час телемарафону "Єдині новини", передає пресслужба відомства.

Насправді наші громадяни отримали тест на володіння зброєю починаючи з 24 лютого. Були роздані десятки тисяч одиниць зброїв великих містах.Сьогодні більшість власників зброї знаходяться на фронті, захищають нашу державу в Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, - розповів очільник МВС.

Щодо врегулювання цього питання Монастирський наголосив, що зараз у Верховній Раді готується до 2-го читання Закон про обіг цивільної зброї.

Ми переконані, що парламентарі внесуть відповідні зміни до 2-го читання. Обіг зброї має бути врегульованим на рівні закону. Моя особиста позиція - для захисту власної домівки в українця має бути зброя, - повідомив міністр.

Нагадаємо, за даними соціологічного опитування, проведеного групою "Рейтинг", більшість українців підтримують надання населенню права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї.

Також у застосунку "Дія" завершилося опитування щодо володіння зброєю. Воно стало наймасовішим.

Читайте також