Монастирський виступив проти легалізації зброї в Україні

Наразі відсутній закон про обіг зброї
Важливо
Монастирський виступив проти легалізації зброї в Україні
Денис Монастирський (Фото: Слуга народу)
6 Вересня 2021, 16:52
читать на русском

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вважає, що в Україні потрібен закон про зброю. Але сам виступає проти легалізації гладкоствольної вогнепальної зброї, хоч є співавтором відповідного законопроєкту.

Про це глава МВС розповів в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в Україні відсутній закон про обіг зброї, один із тих базисних нормативних актів, який має врегулювати процес видачі, реєстрації, обігу зброї в країні.

Я є одним зі співавторів закону про зброю і прихильником того, що такий документ необхідний. Але водночас я не прихильник легалізації гладкоствольної вогнепальної зброї в державі – власне кажучи, роздачі пістолетів, - сказав Монастирський.

Він вважає, що восени у Раді може відбутись повторне голосування за цей закон, а МВС це "однозначно підтримуватиме".

Як розповів Монастирський, законопроєкт передбачатиме створення реєстру законної зброї, впровадження нормального сервісного порядку купівлі зброї та продовження дозволу на мисливську зброю.

А якщо ми говоримо про незаконну зброю, то не варто переоцінювати: за зведеннями, кількість злочинів із використанням зброї не настільки велика, вона просто є піковою у суспільній свідомості: "десь вибухнула граната". Тут допоможуть тільки профілактика і так звані місячники добровільної здачі зброї. Ті, хто тримають у себе привезену з АТО зброю, не можуть її віддати, побоюючись, що це загрожує відповідальністю їм і їхній родині, - зазначив міністр.

Нагадаємо, що 4 березня 2021 року Верховна Рада України не підтримала жоден законопроєкт про обіг зброї в Україні.

Читайте більше у нашому матеріаліЛегалізація короткоствольної зброї в Україні: докладний аналіз

Читайте також

1