У МВС назвали переваги легалізації зброї в Україні

Понад 1 млн підтримали право вільно користуватися короткоствольною зброєю
У МВС назвали переваги легалізації зброї в Україні
Зброя / Фото з відкритих джерел
21 Вересня 2022, 14:31
читать на русском

Законодавче врегулювання обігу зброї сприятиме зменшенню правопорушень з її використанням.

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін заявив у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону UАразом, передає пресслужба МВС.

За його словами, обіг цивільної вогнепальної зброї законодавчо врегульований у всіх країнах Європи, зокрема й пострадянського простору. В Україні вперше за понад 30 років незалежності питання обігу зброї може бути врегульоване не підзаконними актами, а єдиним законом.

Єнін розповів, що під час опитування в "Дії" 59%, а це понад 1 млн користувачів, висловились за право вільно користуватися короткоствольною зброєю.

Варто розставити всі крапки над "і", бо існує припущення, що разом із прийняттям законопроєкту всі вийдуть зі зброєю на вулицю. Однак законопроєкт не передбачає вільне носіння, а передбачає ваше право на зберігання цивільної вогнепальної зброї. І ми всі чудово розуміємо, що з початком воєнних дій обіг зброї лише зростає, що вигідно, насамперед, злочинцям. Як показує статистика, злочини і правопорушення, як правило вчиняються, з використанням незареєстрованої зброї, – зазначив перший заступник глави МВС.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що для захисту власних домівок у цивільних українців має бути зброя.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков підтримав ідею легалізації зброї для самозахисту цивільних осіб, щоб убезпечити громадян.

Читайте також

1