Резніков підтримав ідею легалізації зброї для самозахисту цивільних осіб

Досі немає закону, який регулює обіг зброї
Резніков підтримав ідею легалізації зброї для самозахисту цивільних осіб
Зброя, ілюстративне фото Автор: KoolShooters з Pexels
17 Лютого 2022, 18:28
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков підтримав ідею легалізації зброї для самозахисту цивільних осіб, щоб убезпечити громадян.

Про це Резніков розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Я давній прихильник легалізації зброї з кількох причин. Як юрист, я вважаю, що в принципі повинен бути закон, який регулює обіг зброї, його досі немає. Зброя повинна бути легалізована, описано, хто яку вогнепальну зброю повинен мати. Люди повинні мати право на зберігання - не носіння - короткого ствола, у багатьох країнах це є, і це підвищує безпеку громадянина, допомагає правоохоронним органам, зменшує злочинність, це точно, - заявив міністр.

За його словами, бойова зброя сил територіальної оборони повинна зберігатися належним чином, а резервісти, які підписали контракт, зобов'язані пройти відповідні навчання.

Це різні типи зброї, одне з іншим не пов'язане. Але коли потенційні недоброзичливці будуть знати, що на руках в українців легально знаходиться якась кількість коротких стволів та іншої зброї, це додатковий фактор задуматися: яка ціна буде у цієї агресії, - додав Резніков.

Читайте також наш матеріал: Як у регіонах готуються до національного спротиву: територіальна оборона і добровольчі загони

Читайте також