Після війни всю зброю українцям доведеться здати до поліції - Клименко

До Єдиного реєстру внесуть усю зброю, яка є на руках українців
Головне
Після війни всю зброю українцям доведеться здати до поліції - Клименко
Ігор Клименко Фото: сайт МВС
2 Травня 2023, 18:23
читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив про запуск реєстру зброї та про можливості для українців. Реєстр запускається у тестовому режимі через кілька тижнів, а на 23 червня 2023 року анонсовано запуск його роботи.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Як працюватиме реєстр зброї

  • у кожного громадянина буде свій електронний кабінет з повною інформацією про його зброю, терміни перереєстрації, перевірки, позначки купівлі-продажу;
  • в єдину базу буде внесено інформацію про зброю, яка є на складах та продається суб'єктами господарювання;
  • за допомогою Реєстру МВС мінімізує можливі корупційні ризики щодо придбання та реєстрації зброї, а також зможе контролювати поширення зброї.

"Головне, і це наша мета – щоб вся зброя, яка є на руках у наших громадян – а це 1 млн 300 одиниць на сьогодні, без трофейної – була в цьому реєстрі. Також – вся нова зброя, яка заходитиме до нашої держави", - наголосив міністр.

По завершенні воєнного стану зброя буде власністю держави.

Тоді буде визначено термін, думаю, кілька місяців, протягом яких кожен громадянин повинен принести зброю до органів поліції чи суб'єктів господарювання, здати її або продати тим самим суб'єктам господарювання, або вихолостити, або переробити на дозволену зброю, мисливський карабін, наприклад", - сказав він.

Клименко підкреслив, що вся зброя, яку МВС видала українцям на початку повномасштабної війни, повністю врахована.

Нагадаємо, що колишній міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що для захисту власних домівок у цивільних українців має бути зброя.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков підтримав ідею легалізації зброї для самозахисту цивільних осіб, щоб убезпечити громадян.

Читайте також

1