Українці можуть залишитись без пенсії вже через кілька років

Кожне наступне покоління пенсіонерів усе сильніше відчуватиме дефіцит грошей
Українці можуть залишитись без пенсії вже через кілька років
Пенсійне посвідчення Фото: УНІАН
7 Грудня 2021, 21:24
читать на русском

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова прогнозує, що кожен п'ятий українець ризикує залишитися без пенсії та соціального захисту через неофіційну роботу. Причиною цьому стануть нові вимоги законодавства - вже у 2027 році треба буде мати 35 років стажу для чоловіків і 30 років для жінок, щоб вчасно отримати пенсію.

Чи варто українцям додатково відкладати собі на заслужений відпочинок, повідомляє ТСН.ua.

За словами експертки Ольги Бондаренко, кожне наступне покоління пенсіонерів усе сильніше відчуватиме дефіцит грошей.

Люди, які народилися після 1980 року, вже не будуть мати своєї пенсії. Буде якась мінімальна соціальна виплата. Вже є одне покоління українців, які не будуть мати гідної пенсії. Це нинішні пенсіонери, а ще ті, хто буде виходити на пенсію, - сказала вона.

При цьому близько мільйона українців накопичують свою другу пенсію в недержавних фондах. Спеціалістка пояснює, що ці вкладені гроші працюють на примноження, а не лише зберігаються.

Ці кошти інвестуються у різні бізнес- інструменти, інвестиційні інструменти, які працюють у державі. Це державні облігації, банківські метали, депозити, - пояснила спеціалістка.

Нагадаємо, що українці зможуть збільшити свою пенсію до семи тисяч гривень. Її може отримувати людина з повним страховим стажем з двох джерел: солідарної та накопичувальної систем.

Читайте також

1