Українці отримуватимуть інсулін лише за електронними рецептами - НСЗУ

Ліки можна буде отримати безоплатно або з доплатою за програмою реімбурсації
Українці отримуватимуть інсулін лише за електронними рецептами - НСЗУ
Аптека (фото: Parlament)
22 Лютого 2021, 23:00
читать на русском

Від 1 липня 2021 року українці зможуть отримати інсулін лише за електронними рецептами.

Про це повідомила Національна служба здоров'я України у Facebook.

Зазначається, що від 1 липня Національна служба здоров’я адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів.

Ми станемо єдиним платником за програмою. Рецепт на інсуліни буде виключно електронним. А маршрут пацієнта - зрозумілішим, - повідомили у НСЗУ.

Наразі в Україні понад 210 тисяч осіб хворіє на цукровий діабет I типу - інсулінозалежний, або дитячий. Усі вони потребують щоденного введення інсуліну. Близько мільйону людей має діабет II типу.

Читайте також

Як повідомили в НСЗУ, пацієнти з діабетом II типу можуть отримувати необхідні ліки за програмою реімбурсації - безоплатно або з незначною доплатою. На сьогодні в оновленому Реєстрі ліків є 48 лікарських засобів для лікування діабету II типу, з яких 23 безоплатні, решта - з незначною доплатою. Отримати ліки можна за електронним рецептом лікаря та в аптеці, яка уклала контракт з НСЗУ.

Зазначається, що у 2020 році лікарі виписали понад 2 млн 400 тис. електронних рецептів на ліки проти діабету II типу за програмою реімбурсації. Найбільше е-рецептів видали у Дніпропетровській, Харківській та Львівській областях.

Нагадаємо, що в Україні внесли зміни до програми медичних гарантій (ПМГ) у 2021 році. Відтепер пацієнт може отримати безплатну невідкладну меддопомогу без наявності декларації.

1