Українці перейдуть на зимовий час: як дізнатися котра година без інтернету

Цієї неділі стрілки переводяться на одну годину назад
Українці перейдуть на зимовий час: як дізнатися котра година без інтернету
Годинник
26 Жовтня 2022, 14:24
читать на русском

У неділю, 30 жовтня о 4:00 ранку українці переведуть стрілки годинника на одну годину назад – у разі відсутності інтернету дізнатися точний час все одно можна.

Сучасні гаджети переводять час, як правило, автоматично, а ось з механічним годинником це потрібно буде зробити вручну. Не проблема перевірити точний час, маючи доступ до Інтернету. Для цього достатньо дати запит у пошуковій системі "точний час Україна".

Але якщо інтернет відсутній, це також можливо: необхідно набрати на мобільному телефоні комбінацію *160#, натиснути кнопку виклику – і всі оператори вкажуть точний час та дату.

Нагадаємо, перехід на літній та зимовий час вперше було введено у Великій Британії у 1908 році. Тоді приводом для цього стала економія та прагнення більш раціонального використання електроенергії. У СРСР почали переводити стрілки годинника тільки в 1981 році. В Україні годинник переказує з початку незалежності. Наразі понад 110 країн світу переходять на "літній" та "зимовий" час, не переходять - 161. У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинника на зимовий час, але під тиском громадськості прийняту постанову було скасовано.

Читайте також

1