Українці почали менше витрачати коштів на їжу: статистика

Збільшилися витрати на ліки, промислові товари та кафе і ресторани
Українці почали менше витрачати коштів на їжу: статистика
Кредит, розстрочка, покупка на виплат (Фото: pexels)
9 Вересня 2022, 15:42
читать на русском

В останньому місяці літа українці почали витрачати менше коштів на харчі та пальне, водночас більше витрачали на ліки, промислові товари та кафе і ресторани.

Про це повідомляє пресслужба "ПриватБанку".

У серпні українці менше витрачали на продукти - в порівнянні з липнем обсяги оплат картками в продуктових магазинах впав на 4%. Втім, частка витрат на їжу в загальних карткових витратах становить понад 45%. Майже на 10% зменшилися обсяги безготівкових витрат на паливо. На 4% зменшилися витрати українців на купівлю електроніки та побутової техніки, - сказано в повідомленні.

Зазначається, що витрати на ліки та медичні товари у серпні зросли на 4%. Також українці на 3% більше витрачали на промислові товари, одяг і взуття, і на 2,3% більше - на кафе і ресторани.

Четвертий місяць поспіль зростають обсяги оплат картками в малому бізнесі - у серпні малий бізнес і підприємці продали товарів і послуг безготівкою на 2,1% більше, ніж у липні.

Нагадаємо, що в Україні суттєво здорожчали фрукти та овочі. Найбільше харчові продукти залежать від загальної інфляції в країні.

Читайте також

1