Українці-власники авто отримали можливість зберегти свій номерний знак в родині

Відтепер дозволено перезакріплювати номерний знак автомобіля за автомобілем родичів
Українці-власники авто отримали можливість зберегти свій номерний знак в родині
автомобільні номери (Фото: Рікавто)
5 Жовтня 2022, 12:14
читать на русском

Кабінет Міністрів України 10 вересня 2022 року прийняв Постанову №1019. Згідно з нею номерні знаки уже можна перезакріплювати за авто родичів та незабаром відбудеться впровадження онлайн послуги замовлення номерних знаків через вебзастосунки.

Про це повідомили у головному сервісному центрі МВС України.

Постанова регламентує серед іншого можливість після продажу транспортного засобу при перереєстрації його або після зняття з обліку при вибракуванні перезакріпити номерні знаки не тільки за своїм іншим транспортним засобом, але і за транспортним засобом членів родини.

Тобто, якщо у власника є бажання зберегти свій номерний знак у сім’ї, то це стало можливим. Раніше у законодавстві була норма, що номерні знаки можна було залишати тільки власнику транспортного засобу. А тепер можна перезакріплювати свої номерні знаки ще й за транспортними засобами дітей, дружини/чоловіка, батьків.

Номерні знаки перезакріплюватимуться за умови відповідності їх інформаційного змісту щодо адміністративно-територіальної належності, порядкового номера та серії встановленим вимогам. А також для передачі їх родичам треба подати документи, які підтверджують такі родинні відносини.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні поза населеними пунктами вдень водії зобов'язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар під час руху.

Читайте також