Українці зібрали підписи за легалізацію еротики та порно в Україні

Тепер на петицію має відповісти президент
Українці зібрали підписи за легалізацію еротики та порно в Україні
Петиція Фото: (depositphotos)
10 Серпня 2022, 12:54
читать на русском

У липні на сайті Офісу президента з'явилася електронна петиція №22/146438-еп "Про легалізацію еротики та порно на території України".

Її ініціював Тарас Михайлович Сіромський.

Трохи більше ніж за місяць ініціатива зібрала необхідну кількість голосів, аби на неї відреагував президента Володимир Зеленський.

Автор петиції зазначає, що "більшість розвинених держав не мають заборон на порнографічну діяльність".

В Україні цей закон приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Крім того, даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно - може виїхати за кордон і підіймати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці та правам людини в Україні. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців, - стверджує він.

Сіромський вважає, що "надмірна цензура та обмеження породжують в голові різні нездорові фантазії, провокують розвиток збочень і, відповідно, збільшують кількість сексуальних злочинів".

Він каже, що зараз, коли багато людей втратили роботу, легалізація еротики та порно - "це ідеальний шанс принести гроші в українські бюджети, коли для багатьох - це єдиний спосіб спілкування з протилежною статтю через особливості зі здоров'ям чи місця перебування".

Автор петиції навів приклад, що коли дівчата збирають гроші на ЗСУ завдяки оголеним фото, вона потрапляють під кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, 2 серпня президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів в Україні.

Читайте також наш матеріал: Теронліфанс: близько п'яти млн гривень на нюдсах зібрали для армії

1