Українці зможуть безкоштовно заправити авто: що для цього потрібно

Заправити транспорт можна буде потрібним видом пального
Українці зможуть безкоштовно заправити авто: що для цього потрібно
АЗС, заправка / Фото: Associated Press
16 Серпня 2022, 14:50
читать на русском

Відсьогодні, 9 серпня, благодійники з будь-якої країни світу зможуть допомогти онлайн пальним українцям, які залишили відповідні заявки на платформі єДопомога.

Про це повідомили в Мінсоцполітики в Facebook.

Для цього на платформі єДопомога Благодійникам необхідно обрати заявку на допомогу в розділі Пальне та сплатити Передплату – на суму 200, 500 або 1000 гривень. Після цього Заявник отримає спеціальний цифровий код, який можна використати на купівлю пального у мережі АЗК WOG, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що передплата на пальне є разовою та дійсна протягом 30 днів. Її можна використати лише для покупок у мережі АЗК WOG. Якщо передплату не використають, то платформа єДопомога проінформує благодійника про протермінованість передплати та згенерує її заново. Потім повідомить про необхідність направити його новому заявнику.

Прив’язки до певного виду пального у передплаті єДопомога немає. Заявник зможе заправити свій транспортний засіб потрібним видом пального на суму, що відповідає його номіналу. Для цього достатньо пред’явити передплату оператору на касі, й він активує її, - пояснив Олег Кушіль, директор Дирекції цифрової трансформації мережі АЗК WOG.
Таким чином передплатою єДопомога можна буде скористатися на будь-якому АЗК WOG, окрім тих, де паливо відсутнє чи відпускається лише для заправки спецтранспорту або по безготівковому розрахунку.

Як отримати допомогу:

- Зареєструйтесь на платформі.
- Залиште заявку на допомогу.
- Коли благодійник обере заявку та здійснить оплату, ви отримаєте код в електронному кабінеті на платформі та/або смс-повідомлення на номер мобільного телефону.

Як стати благодійником:

- Перейдіть за посиланням на платформу.
- Оберіть заявку, яку хочете закрити, та зручний номінал для оплати: 200, 500 чи 1000 гривень.
- Оплатіть обрану вами суму. Після оплати заявник отримає смс-повідомлення та зможе скористатися передплатою на пальне протягом 30 календарних днів.

Нагадаємо, експерти зробили прогноз, що буде з паливним ринком найближчим часом на українських автозаправних станціях.

Читайте також