Українці зможуть подавати заяви на одруження онлайн

Послуга буде доступною на порталі Дія
Українці зможуть подавати заяви на одруження онлайн
карантин, комп’ютер, робота Фото: Edward Jenner з Pexels
1 Вересня 2021, 20:14
читать на русском

В Україні з’явилася можливість реєстрації актів цивільного стану онлайн.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі.

Подати документи про намір одружитися або оплатити адміністративний збір за цю послуга відтепер можна буде через портал Дія. Всі ці зміни спрямовані на те, аби взаємодія людей із державою проходила максимально зручно та комфортно, - написав керівник уряду.

Інформацію підтвердив також міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, уряд ухвалив постанову, яка дозволить у недалекому майбутньому запустити нову е-послугу - подачу заяви на одруження.

Ми аналізуємо кожен життєвий етап людини і прагнемо звести до декількох кліків взаємодію з державою. Народжується дитина - єМалятко. Необхідно зареєструвати бізнес, отримати ліцензію - будь ласка. Почати будувати - будівельний портал. Тощо. Ми бачимо і з власного досвіду знаємо, що реєстрація шлюбу складається з мінімум одного походу в ЗАГС для заповнення паперів, надання ксерокопій (документів, які і так є в реєстрах). Упевнений, що майбутні молодята можуть інакше витратити цей дорогоцінний час, - написав він у себе в Телеграмі.

Він зазначив, що на першому етапі не розглядається сам процес реєстрації шлюбу за посиланням або через QR.

Але пандемія показала, що і ця традиція трансформувалася в Zoom-церемонії. Давайте почнемо з простого, а там подивимося, - додав міністр.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я розширить функціональність електронної системи охорони здоров'я. Зокрема, буде запроваджено електронний кабінет пацієнта, у тому числі з інтеграцією із сервісом "Дія" — це дозволить пацієнтові бачити власну електронну медичну картку, подавати декларації онлайн, надавати доступ до власних даних.

Читайте також наш матеріал: Додаток "Дія": які послуги у смартфоні пропонує держава та як їх отримати 

Читайте також

1