Українці зможуть відпочивати на Кіпрі з 1 березня

Уряд Кіпру вирішив відновити авіасполучення з іншими країнами у 2021 році
Українці зможуть відпочивати на Кіпрі з 1 березня
Кіпр,море (Фото: Pexels)
4 Грудня 2020, 14:22
читать на русском

Кіпр прийматиме українців на відпочинок від 1 березня 2021 року.

Про це повідомили у пресслужбі Мінздоров`я Кіпру.

Рада міністрів Республіки Кіпр ухвалила рішення щодо відновлення авіаперельотів в країні. Крім того, Кіпр запроваджує загальноєвропейську класифікацію країн за рівнем епідемічної небезпеки.

Згідно з цією класифікацією, Україна, Росія, Білорусь, Ізраїль та ще низка країн потрапили до "червоного" списку. Це означає, що прилетіти на Кіпр громадяни цих держав зможуть не раніше березня. Їм також доведеться здати два тести на коронавірус: один не раніше, ніж за 72 години до прильоту на острів, а другий – в аеропорту після прибуття. Коштуватиме тестування 30-40 євро.

У Мінздоров`я Кіпру також наголосили, що 15 січня ще раз перегляне епідемічну ситуацію в країнах, тому "колір" країни зможе змінитися, а відповідно громадяни цих країн раніше отримають дозвіл на в`їзд.

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон карантину через пандемію COVID-19. Зазначається, що станом на 27 листопада у "червоному списку" України перебувають 38 країн.

Так, у "червоній" зоні опинилися такі країни: Франція, Польща, Литва, Португалія, Грузія, Австрія, Угорщина, Болгарія, Італія, Швейцарія, Сполучені Штати Америки, Вірменія, Румунія та інші.

Своєю чергою до "зеленої" зони увійшли Іспанія, Греція, Велика Британія, Німеччина, Естонія, Нідерланди, Кіпр, Словаччина, Туреччина, Індія, Японія, Індонезія, Таїланд тощо.

1