Українці зможуть збільшити власне пенсійне забезпечення: Рада схвалила закон

Документ дозволить спростити механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні
Українці зможуть збільшити власне пенсійне забезпечення: Рада схвалила закон
Сесійна зала Верховної Ради Фото: УНІАН
7 Вересня 2022, 18:01
читать на русском

Верховна Рада на засіданні 7 вересня схвалила за основу законопроєкт №7649 щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні.

Як повідомили у пресслужбі парламенту, цей проєкт закону передбачає можливість працюючим громадянам збільшити власне забезпечення по досягненню ними пенсійного віку або пенсійне забезпечення своїх батьків, родичів.

Запропоновані зміни до чинного законодавства передбачають можливість добровільної сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно договору, що укладається з Пенсійним фондом України (в електронній формі через Портал Дія, у тому числі з використанням мобільного додатка Дія або веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду), - кажуть у Раді.

Передбачається, що такий договір також можна буде укласти на користь третьої особи, крім осіб, інформація про яких відсутня в інформаційній базі системи персоніфікованого обліку.

Добровільні внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування зможуть сплачувати громадяни, які досягли 16-річного віку та не належать до осіб, яким призначено пенсію у солідарній системі.

Нагадаємо, народні депутати пропонують впровадити в Україні додаткову добровільну накопичувальну систему. 

1