Українців закликали економно споживати електроенергію у вечірні години

У години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр "Укренерго" закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами
Головне
Українців закликали економно споживати електроенергію у вечірні години
Електроенергія, світло фото: pexels
11 Квітня 2024, 19:46
читать на русском

НЕК "Укренерго" закликає українців обмежити використання потужних електричних приладів з 19:00 до 21:00.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"В години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр "Укренерго" закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго нагадали, що на Харківщині діють аварійні відключення світла, для промислових споживачів діють ліміти споживання на Криворіжжі.

Нагадаємо, внаслідок масованої ракетної атаки росіяни рано вранці 11 квітня повністю знищили Трипільську ТЕС. Також внаслідок масованої ракетної атаки РФ у ніч на 11 квітня пошкодила підстанції "Укренерго" та обʼєкти генерації в Одеській, Запорізькій, Львівській, Харківській та Київській областях.

Під час ракетної атаки 11 квітня Росія атакувала дві теплоелектростанції компанії ДТЕК - серйозно пошкоджено обладнання підприємств.

22 березня була зруйнована Зміївська ТЕС, яка є найбільшою станцією у Харківській області та однією з найбільших в Україні. Російські загарбники вночі 22 березня завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі України — вибухи лунали у Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі, Дніпрі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Сумщині, Івано-Франківщині та Львівщині.

Після масштабного обстрілу України 22 березня Харків залишився без світла. Мер Харкова Ігор Терехов заявив про руйнування ТЕЦ та трансформаторних підстанцій.

Через обстріл України 22 березня цього літа може виникнути дефіцит електроенергії. Багато об'єктів генерації зазнали пошкоджень. Пошкодження дуже серйозні. Зараз енергетики всієї України працюють над відновленням. Але це може зайняти місяці і навіть більше.

Читайте також

1