Українцям дозволять легально розраховуватися криптовалютою

Відповідний законопроєкт готують для розгляду у другому читанні
Українцям дозволять легально розраховуватися криптовалютою
Криптовалюта Фото: Рexels
9 Серпня 2021, 11:22
читать на русском

В Україні хочуть дозволити легально розплачуватися криптовалютою. У Верховній Раді вже готують до другого читання законопроєкт "Про віртуальні активи".

Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков в інтерв’ю виданню "Мінфін".

За його словами, здійснювати розрахунки криптовалютою можна буде лише у разі оплати карткою. Тоді відбуватиметься моментальна конвертація валют за тим самим принципом, за яким українці здійснюють оплату доларами США.

Урядовець зазначив, що останнім часом магазини надають можливість оплати криптовалютою, аби привернути увагу клієнтів. При цьому з часом, за рахунок збільшення обсягів операцій, комісія з еквайрингу не буде перевищувати одного відсотка.

Як зауважив Борняков, Нацбанк України працює над впровадженням власної цифрової валюти - e-гривні. Це потрібно для того, аби спростити грошові перекази і дозволить краще контролювати витрати в Україні. За рухом е-гривні стежити буде значно простіше, ніж за паперовими грішми, шлях яких контролювати практично неможливо.

Нагадаємо, що на території Європейського союзу можуть заборонити використовувати анонімні гаманці для криптовалюти та обмежити платежі готівкою в сумі понад 10 тисяч євро.

Читайте також

1