Українцям можуть списати борги за комуналку під час війни - законопроєкт

Заборгованість пропонується списувати за період ведення воєнних дій на територіях, де розташоване житло
Головне
Українцям можуть списати борги за комуналку під час війни - законопроєкт
Квитанції за комунальні послуги (фото: УНІАН)
24 Січня 2023, 14:30
читать на русском

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, який передбачає списання та реструктуризацію боргів за комунальні послуги для українців, чиє житло розташовано на території бойових дій.

Відповідний законопроєкт "Про внесення змін в закон про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію" №8367 від 18 січня зареєстрований на сайті парламенту.

Проєкт надає можливість громадянам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації, здійснити реструктуризацію заборгованості, яка виникла під час дії воєнного стану, за природний газ, централізоване опалення та постачання гарячої води й електричної енергії.

Також проєкт пропонує здійснити списання заборгованості громадян за природний газ, централізоване опалення та постачання гарячої води й електричної енергії за період ведення воєнних (бойових) дій на територіях, де розташоване їх житло.

Нагадаємо, станом на 31 грудня 2022 року заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг склала 81,4 млрд грн. Зокрема, постачання та розподіл природного газу – 33,8 млрд грн, постачання теплової енергії та гарячої води – 26,6 млрд грн, централізоване водопостачання та водовідведення – 6,4 млрд грн, управління багатоквартирним будинком – 5,6 млрд грн, поводження з побутовими відходами – 1,3 млрд грн, постачання та розподіл електроенергії – 7,7 млрд грн.

Читайте також