Українцям перерахують вартість комунальних послуг з тепло та водопостачання і вивезення сміття

Перераховувати вартість комунальних послуг будуть за період їхнього ненадання, надання не в повному обсязі або у невідповідній якості
Головне
Українцям перерахують вартість комунальних послуг з тепло та водопостачання і вивезення сміття
Денис Шмигаль / Фото: president.gov.ua
7 Лютого 2024, 10:41
читать на русском

Кабінет міністрів України затверджує порядок перерахунку вартості комунальних послуг. Це стосується теплопостачання, водопостачання та вивезення сміття.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

"Затверджуємо порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг з постачання тепла, води та вивезення сміття. Це чіткий алгоритм, що ґрунтується на принципі "плати за те, що отримав", - заявив Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що комунальні послуги мають бути якісними та відповідати заявленим стандартам. За його словами, люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги.

Також Шмигаль нагадав, що до кінця опалювального сезону комунальні тарифи на електрику, газ та тепло залишаються незмінними.

Згідно з рішенням Кабміну, перераховувати вартість комунальних послуг будуть за період їхнього ненадання, надання не в повному обсязі або у невідповідній якості.

Порядок, який затвердив уряд, визначає механізм та умови здійснення перерахунку вартості послуг з постачання тепла, гарячої та холодної води, а також вивезення сміття.

Також передбачено кількісні та якісні характеристики надання комунальних послуг, які враховуватимуть при перерахунку вартості.

При цьому Кабмін визначив особливості здійснення перерахунку залежно від виду договору, укладеного між виконавцем та споживачем, та умови, за яких перерахунок не проводять.

Нагадаємо, у Києві з 1 квітня 2024 року тариф на централізоване водопостачання побутовим споживачам хочуть встановити на рівні 17,57 грн за 1 куб. м (без ПДВ), а на централізоване водовідведення – 16,41 грн (без ПДВ). Разом виходить 33,98 грн за 1 куб. м (без ПДВ), або 40,78 з ПДВ.

Водночас з 1 липня 2024 року тариф на централізоване водопостачання хочуть підняти до 21,42 грн за 1 куб. м (без ПДВ), на централізоване водовідведення – до 17,66 грн (без ПДВ). Разом виходить 39,08 грн (без ПДВ), або 46,9 грн з ПДВ.

Читайте також

1