Третя платіжка за газ: коли і скільки платити

Третя платіжка приходитиме не щомісяця. Її розмір становитиме від 40 до 1500 грн.
Головне
Третя платіжка за газ: коли і скільки платити
Ціни на газ (Фото: КМУ)
20 Січня 2024, 11:43
читать на русском

Від початку 2024 року українці платитимуть не лише за спожитий газ та його доставку, але й за технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.

Про це пише OBOZ.ua

В Україні тариф на доставку газу не змінили, однак від січня всім перерахували щомісячний платіж. Він залежить від обсягів споживання минулого газового року. І якщо 2023 року українці платили виходячи з обсягів споживання ще 2022 року, то поточного року платіж залежатиме від того, скільки газу використали минулого року.

Крім того, в Україні запровадили платню за обслуговування внутрішньобудинкових мереж (третій платіж за газ). Її розмір становитиме від 40 до 1500 грн. Сума залежить від стану будинку, а також кількості квартир у ньому.

А періодичність проведення технічного обслуговування залежатиме від того, скільки часу експлуатуються мережі. Так, якщо мережі у будинку використовуються до 25 років, то роботи виконуватимуться раз на 5 років. Втім, якщо мережі експлуатуються понад 25 років – техобслуговування проводитимуть раз на три роки.

Нагадаємо, газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (забезпечує понад 12,4 млн українських домогосподарств) продовжила дію тарифного плану "Фіксований", який складатиме 7,96 грн. за куб. м (з ПДВ) до травня 2024 року.

Читайте також