Українець та німець зламували банківські рахунки громадян ЄС та купляли за їхні гроші товари в інтернеті (фото)

Потім куплені товари продавали в країнах Східної Європи
Українець та німець зламували банківські рахунки громадян ЄС та купляли за їхні гроші товари в інтернеті (фото)
Фото: Офіс генпрокурора
10 Січня 2022, 21:27
читать на русском

Офіс Генерального прокурора спільно з кіберполіцією та правоохоронцями Німеччини, в рамках міжнародного співробітництва викрив українця-співучасника транснаціональної шахрайської схеми.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України.

За даними слідства, громадянин України спільно зі знайомим на спеціалізованих хакерських форумах отримували реквізити банківських рахунків громадян Євросоюзу. За допомогою цих даних вони надалі сплачували різні покупки в інтернет-магазинах за кошт потерпілих.

Також вони створили сайти для працевлаштування торгових агентів, які отримували таким чином куплений товар та збували його у країнах Східної Європи. Винагороду члени злочинної групи отримували на електронні гаманці. Орієнтовна сума збитків, завданих потерпілим, сягає понад 18 млн грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків в рамках міжнародного співробітництва спільно з правоохоронцями Німеччини вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші речі.

Наразі інший співорганізатор має статус обвинуваченого в рамках проведення розслідування поліцейськими Німеччини, де перебуває під вартою.

Нагадаємо, українські кібершахраї вкрали понад 700 тисяч доларів на медобладнання для хворих на covid-19.

Читайте також

1