Україні не потрібен статус основного союзника поза НАТО - Маркарова

Адже цей статус надають країнам, які не можуть вступити до Альянсу
Важливо
Україні не потрібен статус основного союзника поза НАТО - Маркарова
Оксана Маркарова (фото: УНІАН)
7 Вересня 2021, 21:51
читать на русском

Посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова заявила, що Україні не потрібен статус основного союзника поза НАТО (MNNA).

Про це повідомила Маркарова на своїй фейсбук-сторінці.

MNNA - статус для краін, які не планують/не можуть в силу політичних чи географічних причин вступити в НАТО. Це точно не про нас, - заявила Оксана Маркарова.

За її словами, мета України - членство в НАТО. Нині Україна має статус Партнерства з розширеними можливостями (EOP). Цей статус надає великі можливості як посиленої співпраці з НАТО, так і покращання інтероперабільності і розбудови спроможностей України.

Вона додала, що США стратегічний партнер, який допомагає розбудувати спроможності України, надає кошти і зброю, включно з летальною оборонною.

Під час візиту Президента Зеленського ми тільки що підписали дуже сильну Рамкову Угоди між МО України та Пентагоном щодо стратегічних основ оборонного партнерства, яка є стартом для виходу нашого оборонного партнерства на новий рівень і відкриває двері до конкретних великих проектів, над якими МО і МЗС вже розпочало роботу. І саме такого типу двосторонніми угодами укладаються стратегічні партнерства з США - як членів НАТО, так і інших, - зазначила Маркарова.

Нагадаємо, Україна та США ухвалили спільну заяву щодо стратегічного партнерства. 

Читайте також

1