Українська розвідка перехопила план рф щодо захоплення влади в Молдові

Здобуті розвідкою документи показували, хто, коли і яким способом повинен був розхитати ситуацію в Молдові і змінити владу в країні
Головне
Українська розвідка перехопила план рф щодо захоплення влади в Молдові
Прапор Молдови Фото: Фейсбук-сторінка Санду
9 Лютого 2023, 18:40
читать на русском

Українська розвідка здобула план Кремля щодо захоплення влади в Молдові. Ця інформація негайно була передана президенту Молдови Маї Санду.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на засіданні Європейської Ради в Брюсселі.

"Нещодавно я говорив з президентом Молдови пані Санду і поінформував її про те, що вдалося перехопити нашій розвідці: детальний російський план руйнування політичної ситуації в Молдові", – повідомив він.

За словами Зеленського, здобуті українською розвідкою документи показували, хто, коли і яким способом повинен був розхитати ситуацію в Молдові і змінити владу в країні.

"Ми не знаємо, чи був у Москві відданий наказ діяти за цим планом проти Молдови. Але ми побачили, що вони збираються робити. Ми дізналися в цьому саме те, що вони вже намагалися робити проти України, проти інших держав, зокрема в Європі", – сказав президент.

Нагадаємо, влада Молдови не приховує, що чекає перемоги України у війні, щоб почати деокупацію Придністров'я. Кишинів розраховує, що після поразки в Україні Росія почне виводити війська з Придністров'я.

Президент Молдови Мая Санду прямо заявила, що Кишиневу нема про що говорити з агресором. Вона не бачить можливості підтримувати з РФ конструктивні відносини через повномасштабне вторгнення в Україну.

При цьому у Москві досить прозоро натякають, що мають плани на Молдову. Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Молдова потрапила під вплив Заходу.

Керівник Служби інформації та безпеки Молдови (головна розвідувальна спецслужба цієї країни) Александру Мустяце заявив, що Росія планує вторгнутися до Молдови 2023 року, а реалізація цього сценарію залежить від розвитку війни в Україні.

Читайте також

1