Українське Бавовнятко: Міноборони показало нову міфічну істоту

Ця істота любить бавитись з вогнем на стратегічних об'єктах росіян
Українське Бавовнятко: Міноборони показало нову міфічну істоту
Бавовнятко / Фото: twitter.com/DefenceU
28 Серпня 2022, 23:45
читать на русском

В українській міфології з'явилася нова магічна істота - Бавовнятко. Вона символізує "бавовну" на військових базах, аеродромах та інших стратегічних об'єктах окупантів, які росЗМІ пояснюють "курінням".

Про це йдеться у Twitter-сторінці Міністерства оборони України.

Як зазначили у відомстві, тварина пухнаста і непосидюча. Також вона не любить спати вночі, їй більше до вподоби гратися з вогнем на ворожих складах.

Бавовнятко — тварина-привид. Пухнасте і непосидюче. Вночі Бавовнятко тихенько приходить на бази окупантів, склади, аеродроми, нафтопереробні заводи та інші місця, заповнені легкозаймистими предметами, і починає там бавитися з вогнем, – йдеться у повідомленні Міноборони.

Тваринка на малюнку символізує "бавовну" – вибухи на стратегічних об'єктах росіян, які роспропаганда пояснює тим, що хтось курив або бавився з вогнем.

Ілюстрацію Бавовнятка створила Світлана Олсевська.

Нагадаємо, що українці називають вибухи "бавовною" через самих же ж росіян, які у соцмережах поширювали "хлопок". У нас уже переклали це слово на українську і вийшло "бавовна".

Проте перші "дивні" події почались у Бєлгороді, розташованого недалеко від кордону з Україною. Від весни там постійно щось спалахувало, а місцеві чули звуки вибухів. При цьому російська пропаганда, аби не вдаватись до конкретики, говорили про "хлопки". Заголовки з цим словом з'являлися впродовж багатьох тижнів.

Така "професійність" насмішила українців й вони вирішили вкотре потролити росіян. Тому тепер вибухи в росії та на тимчасово окупованих територіях України називають "бавовною".

Читайте також

1