Українські біженці можуть отримати гроші на вокзалах: умови

Отримати допомогу від держави можна безпосередньо під час евакуації
Українські біженці можуть отримати гроші на вокзалах: умови
Вокзал у Дніпрі / Фото: litsa.com.ua
20 Травня 2022, 12:09
читать на русском

Укрзалізниця та Укрпошта розпочали виплати українським біженцям прямо під час евакуації.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

За даними компанії, українці, що виїжджають із зони проведення бойових дій, а також міст в окупації або оточенні, зможуть отримати від держави грошову допомогу на вокзалах.

Укрзалізниця передаватиме дані зі своїх евакуаційних рейсів колегам з Укрпошти, для яких вже облаштовано пункти видачі готівки на вокзалі у Львові. Невдовзі перелік вокзалів розшириться.

Відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо під час руху евакуаційних потягів, де мають зазначити кількість дітей та дорослих. Ці дані передаються працівникам Укрпошти, які до моменту прибуття евакуаційного потяга до вокзалу міста призначення організовують все необхідне, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти. Пасажири п’ятьох евакуаційних потягів до Львова вже отримали виплати на загальну суму 340 тис. грн.

Виплата грошової допомоги людям, що евакуюються, - черговий приклад співпраці двох компаній державного сектору економіки. Це додаткове навантаження і на наших працівників, яким доводиться в режимі реального часу займатися підготовкою виплати коштів, і для працівників Укрзалізниці, які прямо в дорозі формують відомості. Але ми саме ті компанії, які мають інфраструктуру, достатню для реалізації поставлених державою задач, - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Нагадаємо, що українським переселенцям з районів проведення бойових дій держава надає одноразову допомогу в розмірі 3000 гривень на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2000 гривень на кожну людину, старшу 18 років.

Читайте також