В Україні оновили перелік областей, переселенцям з яких виплачуватимуть допомогу

До переліку увійшли вісім областей
Головне
В Україні оновили перелік областей, переселенцям з яких виплачуватимуть допомогу
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
28 Квітня 2022, 18:43
читать на русском

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оновили перелік областей, переселенцям з яких виплачуватимуть грошову допомогу в розмірі 2-3 тисячі гривень з 1 травня.

Про це повідомили на сайті Мінреінтеграції.

Сьогодні наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого з 1 травня внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно оновлюється, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що до переліку увійшли вісім областей: територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (4 громади), Донецької (66 громад – усі), Луганської (37 громад – усі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей.

Наголошуємо, що громади Донецької та Луганської областей перебувають у даному переліку у повному складі. Тобто, з 1 травня усі внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у цих громадах, гарантовано отримають грошову допомогу від держави, - пояснили в Мінреінтеграції.

Повний перелік територіальних громад можна подивитися тут.

Нагадаємо, з 20 квітня вимушені переселенці зможуть оформити соціальну допомогу в застосунку Дія.

Читайте також

1