Біженці в Україні зможуть оформити грошову допомогу через Дію

Щомісячно можна отримати до трьох тисяч гривень
Важливо
Біженці в Україні зможуть оформити грошову допомогу через Дію
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
18 Квітня 2022, 08:25
читать на русском

З 20 квітня вимушені переселенці зможуть оформити соціальну допомогу в застосунку Дія.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував сьогодні про виконання доручення щодо додаткової соціальної допомоги у зв'язку з війною. Перше. Кожен переселенець може отримати грошову допомогу на проживання. Щомісячно це 2 тисячі гривень на дорослого та 3 тисячі гривень на дитину. Оформити можна в найближчому ЦНАПі, органах соцзахисту, а вже від середи – в Дії, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що для людей, яких евакуюють із районів, охоплених бойовими діями, Уряд розгортає спеціальні пункти для забезпечення тимчасового проживання. Також їм відразу на залізничних станціях та вокзалах надаватимуть грошову допомогу.

Своєю чергою президент закликав роботодавців брати на роботу переселенців.

Зараз кожне збережене й кожне додаткове робоче місце – це допомога захисту держави у війні. За кожного переселенця, якого бізнес бере на роботу, підприємство отримає від держави співфінансування витрат на оплату його праці. Це 6 тисяч 500 гривень. Заяву також можна буде подати на порталі Дія, - додав він.

Нагадаємо, Мінсоцполітики розпочало надавати фінансову допомогу біженцям в Україні, на виплати яким спрямовано майже 578 мільйонів гривень.

Читайте також

1