Реєстрацію внутрішньо переміщених осіб продовжили до 30 квітня

Відповідне рішення ухвалив уряд України
Важливо
Реєстрацію внутрішньо переміщених осіб продовжили до 30 квітня
Українці, які залишили домівки через війну. Переселенці / Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko
10 Квітня 2022, 13:16
читать на русском

Внутрішні переселенці мають можливість стати на облік для отримання державної допомоги до 30 квітня. Переселенці, які звернуться за допомогою на проживання до 30 квітня, отримають її, починаючи з березня.

Про це повідомила голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк.

Держава розуміє, як важко нині всім, хто через російську агресію змушений був залишити свій дім, тому намагається допомогти всіма можливими способами: термін, щоб стати на облік для ВПО продовжили з 14 по 30 квітня, – розповіла вона.

Очільниця партії також нагадала, що компенсація для переселенців передбачає виплати по 2 тис. грн дорослим, по 3 тис. грн дітям або особам з інвалідністю.

Наразі внутрішньо переміщені особи можуть зареєструватися у Центрах надання адміністративних послуг, територіальних громадах і центрах соціального захисту. Незабаром можливість такої реєстрації з’явиться у Дії.

Нагадаємо, що ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) разом із Міністерством соціальної політики України надаватимуть грошову допомогу для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Читайте також

1