Власники житла, які безплатно прихистили переселенців, отримають компенсації на комуналку

Виплати здійснюватимуться з бюджету через органи місцевого самоврядування
Головне
Власники житла, які безплатно прихистили переселенців, отримають компенсації на комуналку
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official/898
21 Березня 2022, 11:49
читать на русском

Власники житла, які безкоштовно прихистили переселенців, отримають приблизно 450 грн на місяць за кожну особу для компенсації витрат на комунальні послуги.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій.

Власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку у розмірі приблизно 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги, - зазначили у пресслужбі.

Зокрема, люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити місцевій владі про готовність прийняти у себе переселенців.

Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також цю інформацію можна надати через вебсайт "Прихисток", а надалі це можна буде зробити і через застосунок "Дія".

Органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення. Це дасть змогу розмістити якнайбільшу кількість людей, - йдеться в повідомленні.

У Мінрегіоні наголосили, що розселення в житло відбуватиметься лише за згодою власників, які погодилися надати прихисток. Щомісяця такі власники житла отримуватимуть виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що у 14 областях України ЦНАПи надають допомогу та тимчасове житло.

Читайте також