Пів Європи збирає, пакує, везе зброю і засоби бронезахисту - Резніков про підтримку України

Коло держав, які надають допомогу, значно збільшилось
Пів Європи збирає, пакує, везе зброю і засоби бронезахисту - Резніков про підтримку України
Олексій Резніков Фото: УНІАН
28 Лютого 2022, 10:10
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що 27 лютого відбувся справжній злам. Оскільки війна Росії проти України стала європейською.

Про це Резніков написав у Facebook.

96 годин спротиву. 4 доби звитяги, мужності, самовідданості і віри.

Час захоплення співгромадянами, які тримають стрій поряд. Болю за тими, хто відав життя за Україну. Люті на ворога, який вбиває наших жінок та дітей, руйнує мирні міста. І впевненості у тому, що він буде покараний! Обов’язково покараний! Жорстко, невідворотньо, - написав міністр.

За його словами, 27 лютого відбувся справжній злам. Війна стала Європейською. Її нарешті так усвідомили.

Вже зараз пів Європи збирає, пакує, везе нам зброю і засоби бронезахисту. Коло держав, які надають реальну допомогу, значно збільшилося. Збільшилися її масштаби, - додав Резніков.

Своєю чергою, як зазначив міністр, Європа вже надала тимчасовий прихисток десяткам тисяч тих, кого ми хочемо зберегти найбільше – нашій малечі та її мамам. Без усіляких формальностей, як своїм:

Зараз на заході у нас насправді немає кордону. Але підтримка є і на півдні, і на Далекому Сході, і за Атлантикою. Все це – заслуга наших захисників і захисниць, усього українського народу. Який відмовився коритися оскаженілому тирану. І який неодмінно переможе.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію.

27 лютого Зеленський заявив, що Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Читайте також

1