Майже 580 млн гривень допомоги отримали біженці в Україні

Допомога надаватиметься щомісячно
Майже 580 млн гривень допомоги отримали біженці в Україні
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
15 Квітня 2022, 07:16
читать на русском

Мінсоцполітики розпочало надавати фінансову допомогу біженцям в Україні, на виплати яким спрямовано майже 578 мільйонів гривень.

Про це повідомили в пресслужбі міністерства в Facebook.

На початку квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики спрямувало Ощадбанку перші 577,8 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають близько 155 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ощадбанк перерахує кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що передбачено перерахування ще двох траншів коштів на виплату допомоги до кінця місяця з урахуванням того, що процес реєстрації внутрішньо переміщених осіб триває. Також Уряд продовжив строк подання заяв на отримання допомоги до кінця квітня.

Наголосили, що фінансова допомога для внутрішньо переміщених осіб надаватиметься щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення. Таким чином виплачуватимуть для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 гривень, а для інших людей — 2 000 гривень.

Нагадаємо, що ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) разом із Міністерством соціальної політики України надаватимуть грошову допомогу для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Читайте також

1