Українські користувачі Telegram зможуть обмежити коло тих, хто надсилає їм особисті повідомлення

Telegram впроваджує рішення на основі штучного інтелекту для ще більш ефективної фільтрації подібного спаму
Українські користувачі Telegram зможуть обмежити коло тих, хто надсилає їм особисті повідомлення
Telegram
29 Березня 2024, 19:41
читать на русском

Засновник Telegram Павло Дуров заявив, що з початку наступного тижня всі користувачі з Росії, України та Білорусі зможуть обмежувати коло тих, хто може надсилати їм особисті повідомлення.

Про це він написав у Telegram.

За словами Дурова, 4 дні тому російськомовні користувачі Telegram стали скаржитися на повідомлення від незнайомців із закликами до терактів.

"Протягом години після отримання подібних скарг ми застосували низку технічних заходів та організаційних заходів для того, щоб запобігати цій активності. У результаті десятки тисяч спроб надіслати такі повідомлення було припинено, а тисячі користувачів, які беруть участь у цьому флешмобі, зіткнулися з вічним блокуванням своїх Telegram-акаунтів", - написав він.

Дуров анонсував, що з початку наступного тижня всі користувачі з РФ, України та Білорусі зможуть обмежувати коло тих, хто може надсилати їм особисті повідомлення.

"Ми також впроваджуємо рішення на основі штучного інтелекту для ще більш ефективної фільтрації подібного спаму", - додав він.

Нагадаємо, у ВР зареєстрували законопроєкт про контроль месенджера Telegram. Нардепи вважають, що Telegram повинен мати свого представника в Україні для комунікації, інакше платформу заборонять для використання органам держвлади, посадовим особам і постачальникам фінансових послуг.

У записці пояснення вони пишуть, що Закон про медіа не регулює діяльність платформи загального доступу Telegram, що пропонується виправити. Зокрема, платформу зобов’яжуть видаляти контент телеграм-каналів на вимогу Нацради з питань телебачення та радіомовлення (тобто без будь-якого рішення суду).

Читайте також

1