Українські переселенці отримають нові виплати: подробиці від Шмигаля

Вимушені переселенці будуть отримувати по 2200 грн щомісяця на кожного члена родини
Головне
Українські переселенці отримають нові виплати: подробиці від Шмигаля
Українці, які залишили домівки через війну. Переселенці / Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko
15 Квітня 2022, 19:56
читать на русском

Український уряд затвердив програму, згідно з якою вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, будуть отримувати по 2200 грн щомісяця на кожного члена родини.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання Кабінету Міністрів.

За його словами, Кабмін спільно з ООН запускає ще дві програми виплат.

За нашими домовленостями, вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, будуть отримувати по 2200 грн кожен місяць на кожного члена родини. Ці кошти Всесвітня продовольча програма ООН буде платити протягом трьох місяців, - розповів він.

У рішенні уряду зазначається, що виплати грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам, які після введення воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії, здійснюються щомісяця протягом не менше ніж трьох місяців у розмірі 2220 гривень на кожного члена сім’ї на місяць на банківський рахунок ВПО.

Для отримання допомоги Мінсоцполітики формує і передає Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців перелік ВПО, які належать до вразливих категорій, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, - зазначається у документі.

Передбачено, що виплати грошової допомоги ВПО, які після введення воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії, здійснюються щомісяця протягом трьох місяців у розмірі 2220 гривень на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більш як для трьох осіб через систему Міжнародних грошових переказів Western Union на території України, та через будь-якого іншого постачальника фінансових послуг, з яким у Всесвітньої продовольчої програми ООН укладено угоду.

Для отримання допомоги Мінсоцполітики формує і передає ВПП ООН перелік ВПО, які належать до вразливих категорій, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб за черговістю дати включення відповідної інформації про таких осіб до бази даних.

Нагадаємо, що ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) разом із Міністерством соціальної політики України надаватимуть грошову допомогу для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Читайте також

1