Українські продукти цінуються в усьому світі - Кабмін

Харчова промисловість - це запорука нашої продовольчої безпеки, вважають в уряді
Українські продукти цінуються в усьому світі - Кабмін
Продукти Фото: Парламент.UA
19 Жовтня 2020, 00:37
читать на русском

Харчова промисловість - це запорука нашої продовольчої безпеки. Вона включає аж понад 40 різноманітних галузей, а це майже 20% усього виробництва України.

Про це йдеться у повідомленні Кабінету міністрів України на сторінці уряду у Facebook.

До речі, наші продукти цінуються в усьому світі, адже значна їх частина експортується. Незважаючи на традиційність харчової промисловості для України, вона постійно розвивається, підприємці постійно підвищують стандарти та впроваджують інноваційні технології, залучають інвестиції. Завдяки професійності, самовідданості справі працівників харчової промисловості ми маємо таке різноманіття на полицях магазинів і наших столах, - зазначається у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, як свідчать дані Державної служби статистики України за другий квартал 2020 року, українці відмовилися від витрат на алкоголь, тютюнові вироби, одяг і взуття.

На алкоголь і тютюн витрати скоротилися на 48,9 мільярдів гривень. До 278,6 мільярдів гривень зменшився потік коштів на продукти харчування та безалкогольні напої.

Фахівці зазначають, що громадяни значно зменшили витрати через епідемію коронавірусу. У березні та квітні економіка майже повністю зупинилася. У переважної більшості населення виникли проблеми із заощадженнями, тому восени можна спостерігати негативну динаміку. Наразі тенденція до економічного зубожіння українців триває.