Українські санаторії перепрофільовуватимуть на ковідні лікарні

Ініціативу Офісу президента почнуть реалізовувати уже найближчими тижнями
Українські санаторії перепрофільовуватимуть на ковідні лікарні
Санаторій (Фото: Санаторій Сакрополь)
20 Листопада 2020, 19:10
читать на русском

В Офісі президента запропонували місцевій владі перепрофілювати на ковідні лікарні тамтешні санаторії у випадку нестачі ліжок для хворих.

Про це в інтерв`ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

В окремих регіонах лікарні перепрофілювати неможливо, тому ми відпрацьовуємо два напрямки – санаторії й палаци спорту. МОЗ порівняв, скільки грошей потрібно витратити на їхнє оснащення і дійшов висновку, що санаторії обійдуться дешевше, - зазначив Тимошенко.

Чиновник також повідомив, що ОДА отримали доручення спочатку перепрофілювати усі можливі лікарні, а якщо їх не вистачатиме – санаторії. Якщо ж немає санаторіїв – вивчати спортзали та інші приміщення.

Думаю, що найближчими тижнями доведеться розгорнути кілька шпиталів не на базі лікарень, - зауважив Тимошенко.

Читайте також

Нагадаємо, 20 листопада мер Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) показав, як готують відділення для хворих на коронавірус у столичній лікарні № 7. На сьогодні там вже облаштували 140 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Кількість кисневих точок збільшили до 40. Також у лікарні № 7 зараз готують і приміщення для нової лабораторії, що буде приймати та обробляти тести на коронавірус.

Кличко також зазначив, що Київ уже підготував понад 4,5 тисячі ліжок для прийняття хворих на коронавірус у 26 комунальних медзакладах.

1