Українські школярі повертаються за парти: стартує "Навчання без меж"

З 14 березня в Україні відновлюється навчальний процес
Головне
Українські школярі повертаються за парти: стартує "Навчання без меж"
Шкільна дошка, крейда, школа Фото: Pexels
14 Березня 2022, 11:01
читать на русском

У понеділок, 14 березня, в Україні стартує "Навчання без меж" – спільний освітній проєкт Міністерства освіти та науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів та платформ онлайн-телебачення.

До проєкту долучилися телеканали ПЛЮСПЛЮС, "Піксель" та регіональні канали Суспільного мовника, а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet.tv.

У Міносвіти повідомили, що проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів. Кожен день буде присвячений окремій дисципліні.

Зараз наше завдання організувати та запустити освітній процес, принаймні там, де дозволяє безпекова ситуація. Для цього ми об’єднали зусилля з колегами та партнерами й підготували додаткові інструменти для дистанційної освіти, як от проєкт "Навчання без меж", – зазначив міністр освіти і науки (Сергій Шкарлет - досьє).

З 14 до 18 березня (понеділок-пʼятниця) транслюватимуться такі уроки:

  • 14 березня – українська мова;
  • 15 березня – математика;
  • 16 березня – історія України;
  • 17 березня – українська мова;
  • 18 березня – математика.

Зазначається, що дитячий телеканал "Піксель" транслюватиме уроки для 5 класу щоденно о 10:00 та для 6 класу об 11:00.

ПЛЮСПЛЮС, що входить до складу 1+1 media, показуватиме уроки для школярів трьох класів: 7-го з 10:00 щоденно, 8-го з 11:00 та 11-го класу з 12:00.

Регіональні канали Суспільного відповідно транслюватимуть заняття для 9 класу о 10:00 та для 10 класу об 11:00.

Також усі згадані уроки можна буде переглянути на платформах онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video, sweet.tv як у прямому ефірі, так і в будь-який зручний час абсолютно безплатно.

Читайте також

1