Українські школярі в 14 областях повернуться до навчання: у Міносвіти назвали дату

Запроваджується дистанційна чи змішана форма навчання
Головне
Українські школярі в 14 областях повернуться до навчання: у Міносвіти назвали дату
Школа Фото: Pexels
13 Березня 2022, 09:12
читать на русском

В Україні з понеділка, 14 березня, школярі у 14 областях мають повернутися до навчання.

Про це розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За словами міністра, освітній процес в школах має запуститися хоча б у тих регіонах, де це можливо і де дозволяє безпекова ситуація. З понеділка має розпочатися освітній процес принаймні в 14 областях, а в інших областях необхідні рішення ухвалюватимуть за консультацією з ВЦА,

В частині регіонів України зберігається вкрай загрозлива ситуація. По декілька разів на день оголошується повітряна тривога. Міністерство освіти й науки рекомендує залежно від конкретної ситуації або тимчасове припинення освітнього процесу, або його організацію за дистанційною чи змішаною формою навчання за погодженням з ВЦА, – сказав він.

Міністр зазначив, що за згодою одного з батьків, які тимчасово перемістилися в інші регіони України, діти можуть долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання в будь-якому форматі. Для цього МОН використовує надсучасну платформу "Всеукраїнська школа онлайн", де учні 5-11 класів отримають повний доступ до навчальних матеріалів.

Для вчителів в межах цієї платформи реалізований кабінет вчителя, завдяки якому можна створювати віртуальні класи, створити персональну освітню траєкторію для кожного учня, а для учнів відстежувати їх поступові навчальні здобутки і надавати зворотний зв'язок. Для школярів працює мобільний додаток "Всеукраїнська школа онлайн" з повним наповненням мобільних курсів та навчальних предметів», – повідомив він.

Шкарлет звернув увагу, що "Всеукраїнська школа онлайн" має повний доступ в 120 країнах світу. Тому діти, які тимчасово виїхали з України, також можуть долучитися до навчання за цією платформою.

Він додав, що під час війни багато приватних шкіл надали безплатний доступ для маленьких українців. Це допомагатиме і дітям, і сім’ям з дітьми долучитися до освітнього процесу.

Крім того, в МОН анонсували презентацію 14 березня Всеукраїнського розкладу онлайн, який – містить повний курс навчальних матеріалів з різних онлайн-ресурсів.

Вже з понеділка, 14 березня 2022 року, запрацює Всеукраїнський онлайн розклад – він доступний за посиланням для всіх класів.

Трансляція уроків також буде відбуватися на телеканалах Піксель, Плюсплюс, Суспільне.

Уроки також будуть доступні на ТВ-платфомах MEGOGO, 1+1 video, Київстар ТБ, sweet.tv.

Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання для вступників у 2022 році відмінили, іспитів в університетах також не проводитимуть. Відповідний законопроєкт вже подали до ВР. Сергій Шкарлет зазначив, що більшість з батьків висловилися за скасування ЗНО та іспитів у цьому році через війну в Україні.

Читайте також

1