Українські вчені прогнозують у січні зростання хворих на COVID-19

Оскільки під час свят відбулося активне переміщення населення
Українські вчені прогнозують у січні зростання хворих на COVID-19
Карантин, коронавірус (фото: УНІАН)
Українські фахівці у сфері епідеміології прогнозують поступове зростання упродовж січня-лютого кількості хворих на COVID-19.

Про це на брифінгу повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

Прогнози всіх наших провідних фахівців у сфері епідеміології говорять про поступове зростання упродовж січня-лютого кількох хворих на COVID-19 і як наслідок збільшення навантаження на медичну систему. Також, що дуже важливо, у нас зараз почнеться сезонне зростання хворих на грип, і ця хвороба передається таким же шляхом, як і COVID-19, і часто викликає такі самі ускладнення, - сказав він.

Читайте також

Окремо Степанов зазначив, що період введення посилених карантинних обмежень — з 8 по 24 січня включно — збігається із завершенням інкубаційного періоду захворюваності на COVID-19 у людей, які інфікувалися під час новорічних свят.

Під час святкування відбулося активне переміщення населення на території України та за її межами, люди відвідували родичів у регіонах.Через регіональне переміщення збільшується ризик поширення інфекції на територіях, де був відносно низький рівень зараження, - додав він.

Нагадаємо, що в Україні з 00:00 8 січня почав діяти зимовий посилений карантин, який стосується сфер торгівлі і послуг, заборон роботи кафе і ресторанів, проведення масових заходів. Локдаун триватиме до 24 січня.

1