Українські військові показали останні приготування до параду на День Незалежності (фото, відео)

У генеральній репетиції взяли участь 5 тисяч військових, 400 одиниць зброї та техніки та 50 літальних апаратів.
Українські військові показали останні приготування до параду на День Незалежності (фото, відео)
Репетиція параду до Дня Незалежності (фото: Нацгвардія)
23 Серпня 2021, 13:42
читать на русском

У Києві на Хрещатику завершилися останні приготування військових до параду з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє Нацгвардія.

На початку репетиції параду пролунав державний гімн України у виконанні військового оркестру. Після чого відбулося проходження пішої колони. У пішій колоні на параді 24 серпня крокуватимуть військовослужбовці країн-союзників України, а також представники інших сил безпеки й оборони - нацгвардійці, рятувальники, поліцейські тощо, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, пішу колону зведених парадних розрахунків Нацгвардії представляли чотири "коробки": військовослужбовці спеціального навчально-тренувального батальйону "Почесна Варта", курсанти Національної Академії НГУ, кінологічний підрозділ зі службовими собаками та зведений оркестр.

Після маршу пішої колони відбувся проїзд механізованої колони. Серед них були нові й модернізовані зразки українських і закордонних оборонних комплексів. Від Національної гвардії України залучені бронеавтомобілі, патрульні та автомобілі для виконання завдань з охорони громадського порядку, - наголосила пресслужба НГУ.

Повідомили, що в повітряній колоні над Києвом взяли участь два літаки АН-72 та гелікоптери Airbus EC 225 LP  Нацгвардії.

Загалом у репетиції взяли участь парадні розрахунки усіх складових сил безпеки та оборони України, ветеранів російсько-української війни, а також військова техніка й авіація: понад п'ять тисяч військових, близько 400 одиниць зброї та техніки, 50 літальних апаратів.

Нагадаємо, авіація НАТО пролетить над Хрещатиком на День Незалежності.

Читайте також

1