Українські військові разом з НАТО потренувалися повертати контроль над кордоном (відео)

У навчаннях взяли участь військові з Великобританії, Канади, Швеції та США
Українські військові разом з НАТО потренувалися повертати контроль над кордоном (відео)
Багатонаціональні навчання “Козацька булава – 2021” (фото: dpsu.gov.ua)
29 Липня 2021, 17:12
читать на русском

Прикордонники за підтримки Збройних сил України та партнерів з НАТО тренувалися на багатонаціональних навчаннях "Козацька булава – 2021" повертатися контроль над кордоном.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що днями на полігоні "Широкий лан" завершилися перші багатонаціональні навчання "COSSACK MACE – 2021", у яких взяли участь військові з Великобританії, Канади, Швеції, США, представники операції ORBITAL та військової тренувальної місії UNIFIER.

Україну представляли підрозділи зі ЗСУ та бійці прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону, які протягом двох тижнів вчилися діяти та взаємодіяти разом з побратимами з Сухопутних військ та з солдатами НАТО.

Навчання проходили за натівськими стандартами з врахуванням досвіду наших військових формувань, отриманого під час АТО/ООС. Підготовкою учасників займалися інструктори місії UNIFIER та 235-го міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів Збройних Сил України, - йдеться у повідомленні.

Під час навчань військові відпрацювали дії підрозділів в обороні та в наступі. Офіцери відпрацювали алгоритми ухвалення військових рішень за стандартами НАТО, взаємосумісну роботу багатонаціональних штабів.

Водночас під час "Козацької булави – 2021" прикордонники тренувалися виявляти диверсантів, боронити державний рубіж, а також відновлювати контроль над ділянкою кордону, яку за підтримки Збройних сил та партнерів відвоювали в умовного противника.

Нагадаємо, що у понеділок, 26 липня, стартували міжнародні навчання Agile Spirit-2021 на території 2-ї піхотної бригади Збройних Сил Грузії, неподалік міста Сенакі. У них беруть участь країни НАТО та партнери, серед яких Україна.

Читайте також

1