Україна приєдналась до міжнародних навчань Agile Spirit-2021 у Грузії - фото

У навчаннях участь беруть понад 2500 військових з 15 країн-членів НАТО та країн-партнерів
Україна приєдналась до міжнародних навчань Agile Spirit-2021 у Грузії - фото
Міжнародні навчання Agile Spirit-2021 у Грузії (фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA)
26 Липня 2021, 16:35
читать на русском

У понеділок, 26 липня, стартували міжнародні навчання Agile Spirit-2021 на території 2-ї піхотної бригади Збройних Сил Грузії, неподалік міста Сенакі. У них беруть участь країни НАТО та партнери, серед яких Україна.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України у Facebook.

Зазначається, що урочистий захід з нагоди відкриття ювілейних багатонаціональних проходив за участю міністра оборони Грузії Джуаншера Бурчуладзе та апарату аташе країн учасників навчань. Країна вдесяте приймає Agile Spirit.

Головна мета Agile Spirit – 2021 полягає у вдосконалені взаємодії між силами країн-членів НАТО та країн-партнерів, зміцнені оперативних можливостей під час планування та виконання операцій у режимі реального часу в багатонаціональному середовищі, покращення співпраці у сфері міжнародної безпеки, - йдеться у повідомленні.

Agile Spirit-2021 сприяє регіональній стабільності, а також посилює можливості країн-членів Північноатлантичного Альянсу та країн-партнерів ефективніше реагувати на регіональні кризи та виклики.

Участь у навчаннях беруть понад 2500 військових з 15 країн-членів НАТО та країн-партнерів, серед яких: Грузія, США, Велика Британія, Україна, Польща, Румунія, Туреччина, Латвія, Естонія, Німеччина, Азербайджан, Іспанія, Канада, Італія та Литва.

Відзначається, що Agile Spirit-2021 є наймасштабнішими за всю історію проведення багатонаціональних військових навчань. Вони пройдуть у п’яти локаціях – 2-га піхотна бригада в Сенакі, полігон Сорта/Екі, стрілецький полігон Орфоло, стрілецький полігон Вазіані та військовий аеродром Вазіані.

Від України у навчаннях беруть участь військовослужбовці десантно-штурмової роти окремого батальйону морської піхоти, а також офіцери управління окремої бригади морської піхоти та командування морської піхоти з різних напрямків.

Нагадаємо, що у Львівській області відбулись військові навчання "Три мечі", в яких беруть участь 1200 військовослужбовців з України, Польщі та Литви, які входять до литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького та США.

Читайте також

1