Українських військовополонених можуть змусити воювати на боці Росії - ISW

Це буде грубим порушенням Женевської конвенції
Важливо
Українських військовополонених можуть змусити воювати на боці Росії - ISW
Полон, війна в Україні / Фото: t.me/DIUkraine
25 Вересня 2022, 11:15
читать на русском

Українських військовополонених можуть змусити воювати на боці Росії.

Про це йшлося у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Таким чином Росія може змусити українських полонених воювати на своєму боці, попри те, що це буде грубим порушенням Женевської конвенції. Згідно з якою військовополонені не можуть знаходитися у районах бойових дій.

В Інституті нагадали, що 24 вересня російські державні ЗМІ повідомили, що українські військовополонені, які утримуються в колишній Оленівській колонії, "просили" владу так званої "ДНР" дозволити їм воювати у добровольчому козачому батальйоні "Богдана Хмельницького".

За повідомленням військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, орки готують інформаційно-психологічну операцію (ІПСО).

ІПСО полягає в оголошенні того, що військовополонені ЗСУ, які перебувають в Оленівці, нібито готові воювати на боці російських окупаційних військ. Це брехня! Окупантами зараз ведеться формування батальйону імені Богдана Хмельницького, до складу якого будуть нібито включати цих типу "добровольців". На першому етапі суть ІПСО перекрити факт участі росіян у війні проти Росії, які увійшли до складу ЗСУ, а також компенсувати ганьбу від мобілізації у РФ, - сказав Олександр Коваленко.

Другий етап ІПСО - показати, що полонені хочуть отримати "громадянство ДНР". Третій - ліквідація усіх "добровольців", аби звинуватити в цьому ЗСУ.

Насправді ніхто ніякі паспорти не буде отримувати і ні в які батальйони вступати не буде. На цьому етапі буде проведено Інсценування. А на заключному здійснено масове вбивство полонених, щоб приховати, в першу чергу, страти і знущання. У першому випадку, була просто спроба звалити масове вбивство полонених на якийсь удар ВСУ. Зараз ведеться підготовка до більш продуманої провокації, в кілька етапів, – додав Коваленко.

Нагадаємо, у Росії не зможуть створити мобілізаційний резерв навіть низької якості. Російські військкомати мобілізують чоловіків, які не відповідають заявленим критеріям.

1