Український суд відкрив провадження до СБУ через позов Моргенштерна

Репер хоче видалитися зі списку осіб, яким заборонено приїздити до України
Український суд відкрив провадження до СБУ через позов Моргенштерна
(Фото: instagram/morgen_shtern)
2 Липня 2021, 15:35
читать на русском

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження у справі за позовом російського репера Моргенштерна (справжнє ім'я Алішер Валєєв) до Служби безпеки України щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

В ОАСК нагадали, що ухвалою суду від 22 червня позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення виявлених недоліків. У встановлений судом строк виявлені недоліки позовної заяви репером було усунуто.

Наразі позовна заява та додані матеріали відповідають вимогам КАСУ. Дана справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи, - кажуть у суді.

Нагадаємо, у квітні російського репера Моргенштерна включили до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Тому виконавцю заборонили в'їжджати до України та проводити концерти. Після цього рішення СБУ Моргенштерн оголосив про те, що має намір скасувати концерти в Україні, бо боїться приїздити в країну. Згодом репер у червні заявив, що позивається до суду проти СБУ - він просить ОАСК визнати протиправними дії Служби безпеки через внесення його у "чорні списки" та заборону в'їжджати до України.

Читайте також