Мінкульт виключив російського артиста Кіркорова з "чорного" списку

Причина виключення не повідомляється
Важливо
Мінкульт виключив російського артиста Кіркорова з "чорного" списку
Філіп Кіркоров (зліва) та Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
27 Червня 2021, 19:29
читать на русском

Міністерство культури та інформаційної політики виключило російського артиста Філіпа Кіркорова зі списку осіб, що загрожують нацбезпеці України, на звернення Служби безпеки України.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Відповідно до нового листа Служби безпеки України, з проханням відізвати попередній лист щодо включення Філіпа Кіркорова з попереднього переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, – МКІП виключає Кіркорова з цього списку, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при цьому як причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначає.

Відповідно зняття обмежень дозволяє Кіркорову в'їзд на територію України, а також дозволяється трансляція контенту за його участі на телебаченні та радіо.

Як повідомив український активіст Сергій Стерненко, Кіркоров щороку незаконно виступає в окупованому Криму, а півострів називає російським та дякує президенту РФ Володимиру Путіну за його окупацію.

Я переконаний, що СБУ "дала задню" виключно під тиском президента, який є давнім другом Кіркорова. Мені соромно за нашу державу. Якщо ось так прогинається спецслужба перед Кіркоровим, то нема жодних гарантій, що перед Путіним не прогинаються і керівники країни, - додав активіст.

Нагадаємо, що 24 червня за поданням СБУ російського співака Філіпа Кіркорова включено до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

У квітні російського репера Моргенштерна включили до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Тому виконавцю заборонили в'їжджати до України та проводити концерти. Після цього рішення СБУ Моргенштерн оголосив про те, що має намір скасувати концерти в Україні, бо боїться приїздити в країну.

Читайте також