Український військовий помер від коронавірусу у Конго

У Збройних Силах України зафіксовано 26-й летальний випадок від COVID-19
Український військовий помер від коронавірусу у Конго
Хворий на коронавірус (фото з відкритих джерел)
23 Листопада 2020, 12:19
читать на русском

У Збройних Силах України зафіксовано 26-й летальний випадок спричинений захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Як повідомляє Командування медичних сил Збройних сил України, військовослужбовець ЗС України (перебуваючи у складі місії ООН в ДР Конго) захворів на коронавірус 7 листопад. У нього спостерігалась легка форма захворювання. Він перебував на лікуванні в ізоляторі військової частини.

ПЛР тест до COVID–19 від 14.11.2020 року - позитивний. Попри проведення лікувальних заходів 16 листопада стан здоров’я погіршився і хворий був направлений на стаціонарне лікування до госпіталю ООН ІІІ рівня (м. Гома, ДР Конго), а в подальшому був переведений до відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії госпіталя ООН ІV рівня (м. Найробі, Республіки Кенія), - зазначається у повідомленні.

Читайте також

Відомо, що 22 листопада стан здоров’я пацієнта різко погіршився. Лікарі проводили інтенсивну терапію, яка на жаль не дала позитивного результату.

У командуванні МС ЗСУ зазначили, що станом на 10.00 23 листопада у Збройних силах України на COVID-19 хворіє 2882 особи. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 394 особи.  За минулу добу зареєстровано 51 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.
З них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 12 осіб. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Нагадаємо, 18 листопада у зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі загинув український десантник. Обставини загибелі з'ясовуються.

1