Український військовослужбовець збирав секретні оборонні відомості

Він незаконно їх копіював на робочому місці
Український військовослужбовець збирав секретні оборонні відомості
Вилучені речі, фото СБУ
24 Листопада 2021, 21:43
читать на русском

У Вінницькій області посадовець однієї з військових частин Повітряних сил Збройних Сил України збирав секретні відомості щодо систем захисту вітчизняних оборонних об'єктів та зберігав їх у себе вдома.

Про це повідомили в СБУ.

У ході слідчих дій у зловмисника вилучено незаконно одержані матеріали щодо систем захисту вітчизняних оборонних об’єктів, у тому числі підрозділів бойової авіації. Перевіряється інформація щодо причетності військовослужбовця до агентурної мережі російських спецслужб, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що він незаконно копіював секретні оборонні відомості на робочому місці. Також контррозвідка СБУ встановила, що близькі родичі посадовця добровільно взяли громадянство РФ, а до 2017 року вони проживали на території тимчасово окупованої АР Крим.

При цьому один з них приховав наявність російського громадянства під час вступу до одного із закладів вищої освіти Збройних Сил України. За матеріалами СБУ йому скасовано допуск до держтаємниці та звільнено з лав військового вишу, - наголосили в СБУ.

Додали, що нині проводяться  слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Нагадаємо, один з командирів військової частини західного регіону приховано збирав секретні дані щодо арсеналів ракетного озброєння на території України.

Читайте також