Український виробник презентував нову модель авто на базі Volkswagen Crafter 4Motion

Модель представили на виставці IAA 2022 у Ганновері
Український виробник презентував нову модель авто на базі Volkswagen Crafter 4Motion
Torsus-Crafter-4×4-1 (Фото з сайту компанії)
2 Жовтня 2022, 11:19
читать на русском

На виставці IAA 2022 у Ганновері дебютувала новітня модель українського виробництва Torsus Crafter 4×4, причому її демонстрували на стенді Volkswagen, поряд з іншими модифікаціями німецького бренду.

Про це пише uamotors.com.ua.

Новинка, яка дебютувала у Ганновері, була створена на базі Volkswagen Crafter 4Motion, але це не просто глибока модернізація, а фактично новий автомобіль. Саме тому, він вже має емблему Torsus замість VW, але всі зміни погоджено та омологовано з Volkswagen, що й дало змогу концерну пропонувати таку модель на власному стенді.

Torsus Crafter 4×4 має кліренс в 29 см і здатен долати броди глибиною 69 см, а зі спеціальним пакетом навіть 82 см. Нижня частина кузова авто захищена покриттям Line-X, крім того, є захисні елементи по периметру кузова з композитного матеріалу, підсилений передній бампер, захисні решітки для фар та ліхтарів, потужний захист мотора та трансмісії. Було повністю змінено і підвіску Crafter. Тепер він має великі ходи та надзвичайну енергомісткість, що робить його рух впевненим на бездоріжжі.

Torsus укомплектовано 2,0-літровим дизелем VW із двома турбінами на 177 сил та автоматичною трансмісією на 8 швидкостей і блокуванням заднього диференціала.

Цікаво, що омологація Volkswagen дала змогу пропонувати Torsus Crafter 4×4 у дилерській мережі німецького виробника. Таким чином для Torsus значно розширюється ринок збуту. І участь у виставці у Ганновері — це фактично старт європейських продажів українського виробника.

Нагадаємо, конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка" представило новий варіант автомобіля для армії, шифр "Сайгак" - командно-штабний автомобіль підвищеної прохідності на базі Toyota -  Hilux.

1