Українського лікаря внесли до Чеської книги рекордів

Він допоміг кинути тисячам людям палити
Українського лікаря внесли до Чеської книги рекордів
Лікар (фото: Радіо Свобода)
2 Лютого 2021, 02:02
читать на русском
Українського психотерапевта Ростислава Прокоп’юка внесли до Чеської книги рекордів. Він позбавив тисячі людей звички палити.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що за 29 років роботи Прокоп’юк допоміг кинути палити близько 6 тисячам пацієнтів, серед яких багато артистів чеського шоу-бізнесу. Слава до лікаря прийшла після ефіру на чеському телебаченні з акторкою Їржиною Богдаловою, яка кинула курити на очах мільйонів глядачів.

За його словами, аби добитись успішних результатів потрібно, щоб пацієнт справді захотів позбутися шкідливої звички.

Читайте також

Він мусить прийти, сісти й пустити мене до своєї підсвідомості. Я ввожу його в стан, коли він закурив свою першу сигарету й повертаю його зворотно. Він викурює "другу сигарету" й переконується, що вже не курить, – сказав Прокоп’юк.

Послуга коштує 3 тисячі чеських крон (3,9 тисячі гривень), або 2,5 тисячі крон (3,2 тисячі гривень) для пенсіонерів, студентів і вагітних жінок.

Нагадаємо, що українка Анастасія Волкова розробила власний стартап в Австралії: завдяки штучному інтелекту та супутниковим даним фермери вирощують кращий урожай.

За її словами, супутникові дані дають змогу бачити ферми і отримувати більше інформації, ніж якщо ти безпосередньо на тих фермах знаходишся.

1